[+] | [-]

Achtergrondinformatie

Voeding als medicijn
Orthomoleculaire geneeskunde is een moeilijk woord voor voeding als medicijn. Ik ben gepassioneerd in wat voeding met ons lijf kan doen en welke factoren hierbij meespelen. Ik zie voeding als een aanvulling op een kwalitatief beter leven. Voeding en beweging hebben invloed op de hoeveelheid energie in het lichaam. Daar draait het allemaal om in ons lichaam. Als we ziek zijn hebben we geen zin om te bewegen. Beweging is nodig om extra energie te maken. Tijd heelt alle wonden. Balans vinden tussen spanning en ontspanning is ook belangrijk. Gebrek aan tijd veroorzaakt vaak stress. Hier kan ook heel wat winst uit behaalt worden.

Dieetadvisering
Dieetadvisering is een voeding die gericht is op het verbeteren van de klachten/symptomen; bv diabetes, hart- en vaatziekten en overgewicht.

Waarom Oervoeding?
Welvaartsziekten; diabetes mellitus, hart- en vaatziekten en overgewicht komen steeds vaker voor in onze maatschappij. We worden wel ouder, maar we worden eerder ziek. Door terug te gaan naar wat wij vroeger aten, wordt het advies veel eenvoudiger en kan ons lijf het beter aan. Maar dan wat wij vroeger aten, vertaalt in deze tijd.