Skip to main content


Boerenkoolroomsoep

Week de cashewnoten 1 uur in water. Snij de prei over de lengte door en was hem onder de kraan. Snij de prei in stukjes. Was de bleekselderij en verwijder de harde draden en snijd ze in stukjes. Was de courgette, verwijder de uiteinden en snijd hem in stukjes. Boen de zoete aardappel schoon en snijd hem met schil in stukjes.

Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de prei en bleekselderij toe en fruit 4-6 minuten zachtjes tot de prei zacht is. Schenk de bouillon erbij en voeg de courgette, zoete aardappel en boerenkool toe. Breng aan de kook en kook de groenten op een laag vuur 15-20 minuten gaar.

Maal de cashewnoten in de blender fijn, voeg de soep erbij en maal de groenten fijn. Breng op smaak met zeezout en peper uit de molen. Verwarm de soep nog even in de pan totdat hij kookt.

Ingrediënten

Benodigdheden