
Tomaten-uiensoep
Pel de uien en de knoflookteen en snijd ze fijn. Was de tomaten en snijd ze in stukken. Verhit de boter in een soeppan en fruit 5 minuten de uien met knoflook tot ze licht gekleurd zijn. Doe de gesneden tomaten erbij en bak ze 3 minuten mee. Voeg de bouillon toe en breng het geheel al roerende aan de kook. Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met wat blaadjes basilicum. Roer de soep door een zeef. Doe de soep weer in de soeppan. Scheidt de eidooiers van het eiwit. Roer de eidooiers in een kommetje los met 2-3 eetlepels hete soep en giet het al roerende door de soep. Verwarm de soep nog even, maar laat hem niet meer koken. Maak de soep op smaak met zeezout en peper uit de molen.
Schep de soep in een kom en garneer met geraspte parmezaanse kaas en een blaadje basilicum.
( het eiwit kun je gebruiken voor een bananenpannekoekje; 1 kleine banaan pureren met eiwit, bakken in een koekenpan en garneren met zomerfruit en geschaafde geroosterde amandelen )